Beşevler Mah. Yıldırım Cad. No:276 A/B
NİLÜFER / BURSA - TÜRKİYE
Çağdaş Dekor > BLOG > Perde Bakımları Nasıl Yapılır?
Perde Bakımları Nasıl Yapılır?

 

Çeşitlerine Göre Perde Bakımı Nasıl Yapılır?

Yaşam alanlarında kullanılan birçok perde çeşidi vardır. Her perde çeşidinin temizliği ve bakımı birbirinden farklıdır. Sizlere farklı perde çeşitlerinin kullanımı, bakımı ve temizliği konusunda nelere dikkat edilir bilgi vermek istiyoruz. Şöyle ki;

Stor perde; yapısı itibari ile makinelerde yıkanmamaktadır. Bu yüzden eliniz ile yıkanması gereken bir perde türüdür. Perdenin bakımına başlamadan önce mekanizmadan dikkatli bir şekilde çıkarılması gerekir. Sonrasında sert bir zemine serilir ve önce süpürülüp, sonrasında uygun bir ürün ile temizlenir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, stor perde temizliği sırasında sıcak su kullanılmamalıdır.

Tül perde; mutlaka ılık su ile yıkanması gereken bir perde türüdür. Aksi durumda perde fazla kırışacaktır. Perdeniz makinede hassas programda yıkanmalı ve sonrasında çok fazla güneşe maruz bırakılmadan kurutulmalıdır. Ütüleme işleminde de yine hassas programın kullanılması gerekir.

Pamuklu ve keten perde; sıcak suda çekeceği ve solacağı için ılık suda yıkanmalıdır. Yıkama işlemi sonrasında perde hemen asılarak kırışıklığının giderilmesi gerekir. Ütülenirken de ayrıca hassas programlar tercih edilmelidir.

 Jaluzi perde; ahşap veya metal olmasına göre farklı şekilde bakımı yapılan bir üründür. Ahşap ise temizlenmesi oldukça kolaydır. Sadece uygun bir toz alıcı tüy ile temizlenmesi yeterli olacaktır. Perde bakımı nasıl yapılır merak edenler için sizlere detaylı bilgi vermeye çalıştık. Evinizde kullandığınız perdelerin bakımı ve temizliği konusunda bilgi almak istiyorsanız yazımızdan yararlanabilirsiniz.