Beşevler Mah. Yıldırım Cad. No:276 A/B
NİLÜFER / BURSA - TÜRKİYE
Çağdaş Dekor > BLOG > Motorlu ve Uzaktan Kumandalı Perdelerin Avantajları
Motorlu ve Uzaktan Kumandalı Perdelerin Avantajları

Motorlu ve Uzaktan Kumandalı Perdelerin Avantajları

Evlerde kullanılan özellikle jaluzi ve stor perdelerde son yıllarda motor sistemlerinin kullanılması oldukça popüler hale gelmiştir. Motorlu olarak kullanılan bu tip perdeler uzaktan kumandalar ile kontrol edilip, çok rahat bir şekilde açılıp kapatılabiliyor. Bununla birlikte motorlu ve uzaktan kumandalı perdelerin daha birçok avantajı olduğu için aileler tarafından oldukça sık tercih edilmektedir. Sık kullanılmaya başlandığı için sektörde farklı model perdelere de uyarlanmaya başladı. Bu yazımızda son derece kullanışlı olan motorlu perdelerden ve avantajlarından bahsedeceğiz.

 

Motorlu Perdeler Nasıl Çalışır?

Son yıllarda birçok evde görmeye başladığımız motorlu perdeler özel olarak geliştirilen stor sistemleri veya korniş sistemleri ile çalışmaktadır. Bu sistemler genel olarak uzaktan kumandalar ile kontrol edilerek, istenildiği zaman açılarak istenildiğinde de kapatılabiliyor. Yani kısacası bu sistem sayesinde artık perdelerinizi açıp kapatırken hiç zahmete girmeyeceksiniz. Perdelerin çalışması, profillere takılan motorlar sayesinde mümkün olurken, motorlar kumandada aldıkları komutlar sayesinde istenilen şekilde hareket edebiliyor. Motorlu ve Uzaktan Kumandalı Perdelerin Avantajları Nelerdir?

Motorlu ve uzaktan kumadalar ile kontrol edilen perdeler birçok önemli avantaja sahiptir. Bu avantajlar sonucunda siz de evlerinizde veya iş yerlerinizde bu perdeleri tercih edeceksiniz. Uzaktan kumandalı perde kullanmanın avantajları;

Tüm evin veya ofisin perdesini tek tuş ile açıp kapatabilirsiniz. Kullanımı son derece basittir.

Aynı anda farklı odalardaki perdeleri ister açabilir isterseniz de kapatabilirsiniz.

Odalara giren güneş ışınlarını rahatlıkla ayarlayabilirsiniz.

Perdelerin hem bakımları hem de temizliği, diğer perdelere oranla çok daha kolaydır. Aynı zamanda sürekli olarak hareketli bir mekanizmaya sahip olduklarından dolayı diğer perdelere göre daha az kirlenmektedir.

Perdeler farklı boyutlarda üretilebildiği için birçok alanda rahatlıkla kullanılabilme olanağı mevcuttur. 

Motorlu Perdelerin Kullanım Alanları Nelerdir?

Motorlu perdeler çok rahat bir şekilde evlerde, iş yerlerinde ve restoran gibi alanlarda kullanılmaktadır. Genel olarak son derece kullanışlı ve avantajlı olduğu için birçok alanda herkesin ilk tercihi olduğunu ifade edebiliriz. Bu perdeler aynı zamanda güneş ışınlarının odalara giriş açısını da en iyi şekilde ayarladığı için özellikle fotoğraf stüdyosu gibi alanlarda da sık tercih edilir. Siz de gönül rahatlığı ile evinizde, ofisinizde, çalışma odanızda ve bulunduğunuz her ortamda bu perdeleri kullanabilirsiniz.