Beşevler Mah. Yıldırım Cad. No:276 A/B
NİLÜFER / BURSA - TÜRKİYE
Çağdaş Dekor > BLOG > Akordeon Kapılar Nerelerde Kullanılır?
Akordeon Kapılar Nerelerde Kullanılır?

Akordeon Kapılar Nerelerde Kullanılır?

Kapı konusunda yeni bir “kapı aralayan” akordeon kapılar, tasarım stilleri söz konusu olduğu zaman adından sıkça söz ettiriyor. Akordeon kapı türlerinin kendine has özellikleri ve kullanım stilleri mevcuttur. Bu yazımızda, akordeon kapılar nerelerde kullanılır? Sorusunun cevabını vereceğiz. Bu sayede kullanım alanına uygun akordeon kapı seçimi konusunda bir parça fikir sahibi olabilirsiniz.

 

Akordeon Kapı Nedir?

Akordeon kapı, sürgülü kapı modelleri arasında yer alan bir kapı türüdür. İç içe katlanabilen yapısı sayesinde kolay açılıp kapanan akordeon kapılar, genel olarak ofislerde ve evlerde kullanım alanlarına sahiptir. Ek olarak farklı amaçlar doğrultusunda bahçe, banyo, atölye ve diğer çalışma alanlarında da sıklıkla kullanılmaktadır. Akordeon kapıları tercih ettiğinizde, normal kapılara göre daha rahat açılma özelliği sayesinde hem ses oluşturmaz hem de farklı bir tarz katmış olursunuz. Akordeon kapıların kullanım alanları sadece bunlar ile sınırlı değildir. Normal bir kapının yer alabileceği tüm alanlarda akordeon kapılar kullanılabilir. Ancak çelik kapılar kadar dayanıklı olmadığından dolayı genellikle iç kapıların kullanım alanlarında yer alırlar.

 

Akordeon Kapı Türleri:

Üç farklı akordeon kapı türü bulunmaktadır. Bunlar:

PVC akordeon kapı

Deri akordeon kapı ve

Ahşap akordeon kapıdır.

Bu kapılar arasından fiyat olarak en uygun tür, PVC akordeon kapı modelleridir. Bunun sebebi, PVC akordeon kapı modelleri ham maddesinden ötürü çok daha uygun fiyatlara imal edilmektedir. PVC akordeon kapı modellerinin genel özelliklerine bakıldığında;

 PVC’den üretildiği için nem ve sıcaktan kolay etkilenmez.

 Kolay katlanabilir yapısı sayesinde normal kapılara göre odalar arasında daha rahat

geçiş imkânı sunar.

 Darbelere ve çiziklere karşı dayanıklıdır. Estetik bir görüntü sunar.

 Kolay temizlenebilir yapıya sahiptir. Bu nedenle yaz kış kullanılabilir.

Deri ve ahşap akordeon kapıları ise üretildikleri malzemeden dolayı birbirlerinden ayırabiliriz. Deri akordeon kapılar daha çok iş yerlerinde ve fabrika gibi geniş alanlarda tercih edilir. Çünkü büyük alanları birbirinden ayırmak adına daha pratik bir seçenek sunar. Ahşap akordeon kapılar ise daha çok atölye gibi sanatsal mekanlarda kullanılmaktadır. Görünümü ve yapısı itibariyle daha doğal bir profil çizer.

Ev ve ofis açısından en uygun fiyatlı kullanım seçeneği sunan kapı türü, PVC akordeon kapıdır. Bu nedenle evlerinizde PVC akordeon kapı modellerinden faydalanabilirsiniz.